Marthe Bleu (f. 1994, Harstad) er utdannet ved Oslo Fotokunstskole. Bleu er del av utstillingen LUCIA på QB Gallery og Blomqvist Kunsthandel. Hun et ungt talent som med sine skildringer av unge subkulturer - kjærlighet, lyst, vennskap, forfall, er en kunstner det er vel verdt å merke seg. Verkene som vises på QB er satt sammen av fotoer hun har tatt det siste året rundt om i Europa. Tross at fotografiene er fra forskjellige steder og situasjoner, kan man se dem som et narrativ, en historie. Verkene er satt sammen på en måte som trekker paraleller til dagens bildedeling (instagram, tumblr, pinterest osv), der man får mange inntrykk på en gang og sjelden kan se kun et verk alene, men alle i en sammenheng.

Bleus uttrykk kan kobles til bl.a. Nan Goldins (1953) fotografier av New Yorks underverden på 70- og 80-tallet, men uten de ytre faktorene Goldin dokumenterte slik som aids og narkotika-misbruk. Bleu skildrer en generasjon uten slike ytre faktorer, men har allikevel et liknende uttrykk. Hun er en stemme for en yngre generasjon og deres leten etter mening i en verden full av muligheter. En annen parallell er den amerikanske kunstneren Dash Snow (1981-2009) som skildret en livsstil av preget  dekadanse og undergrunn i New Yorks  kulturscene. 

Øivind Storm Bjerke, Klassekampen, April 2017 : "Referanser til annen kunst er også avgjørende for å løfte Marthe Bleus fotografier av det som minner om en trist og desperat hybeltilværelse. Billedspråket og fortellergrepet som minner om en visuell dagbok, har et forbilde i Nan Goldin, men ligger tettere på den subjektive ekspresjonismen hos Daido Moriyama."

Her kan man investere i  sitt første kunstverk og satse på en ung og veldig lovende kunster.