Sverre Malling

Sverre Malling, (f. 1977) debuterte allerede på Høstutstillingen som 17-åring i 1995. Den norske kunstneren var tidligere elev ved Einar Granum Malerskole fra 1996-97, SHKS fra 1997-2000 og har en bachelor fra Statens Kunstakademi (2000-04). Videre mottok Malling Weidemann-stipendet i 2009 og bodde nærmere et år på avdøde Jakob Weidemanns småbruk i Oppegård, Ringsveen, der han avrundet abeidsoppholdet med separatutstillingen «Spirit Caravan» ved Lillehammer Kunstmuseum under Litteraturfestivalen i 2009. 

Malling arbeider i all hovedsak med tegning, og gjerne med et litterært tilsnitt. Spessielt er han mest kjent for sine håndverksmessige tegnekvaliteter og detaljrikdom i gråtoner. Nesten hver centimeter i verkene hans kunne vært et eget kunstverk. Han bruker en tradisjonell teknikk, men med motiver som kretser rundt vår egen tid, og forsøker å fylle etablerte sjangere som botanikk, eventyr, okkultisme, folkekunst, psykedelika, klassisk kunst og eventyr - med nytt innhold og la dem sirkulere i nye og aktualiserte sammenhenger. 

Malling er opptatt av at med håndverk, kan man fremelske en mer varig konsentrasjon, omsorg og følsomhet for kunsten. Dette ved å ta seg tid og gå til fundamentet, og at det kan hjelpe til med å skape fokus i en ellers hurtiggående verden. Han har siden sin utdannelse stilt ut på en rekke anerkjente gallerier og museer i både Norge og internasjonalt, og er innkjøpt av museer som blant annet Nasjonalgalleriet, Astrup Fearnley Museet, Sørlandets kunstmuseum og Nord-Norsk Kunstmuseum.